Skip to main content

Ronde tafels

Een ronde tafel uitkiezen is soms een hele zoektocht. Bij ons is het mogelijk om uw ronde houten tafel geheel zelf samen te stellen. Dit kan door middel van onze tafel creator. Ronde tafels zijn er in allerlei formaten en stijlen. Bij ons is het ook mogelijk om uw ronde tafelblad volledig naar wens te laten behandelen. Dit wordt standaard met lak gedaan om de beste bescherming te garanderen. 

Onderstel voor ronde tafels

Hierin bieden wij diverse stalen onderstellen aan. Deze metalen frames zijn perfect passend voor onze massief houten ronde tafelbladen. De hoogte van het onderstel wordt uiteraard aangepast aan de dikte van het ronde tafelblad. Bij ronde tafels wordt er meestal gekozen voor een centraal zwart stalen poot in het midden van het blad gecentreerd. 

Tafelblad afwerkingen voor ronde tafels

Afmetingen voor een ronde tafel bepalen?

Een ronde tafel brengt een bijzonder element aan uw zit of woonkamer. Ronde tafel afmetingen zijn zo bedacht dat het overeenkomt met het aantal stoelen dat aan de tafel geplaatst kan worden. 

Ronde tafel afmetingen:
110 centimeter doorsnede voor 3/4 personen 
125 centimeter doorsnede voor 4 personen
140 centimeter doorsnede voor 4/5 personen
150 centimeter doorsnede voor 5 personen
160 centimeter doorsnede voor 5/6 personen 

De voordelen van een ronde tafel

Een ronde tafel biedt tal van voordelen. Met een ronde eettafel creëert u vaak meer ruimte in uw woonkamer. Het is mogelijk om op een kleiner oppervlakte met meer personen aan tafel te zitten. Zeker wanneer een rond tafelblad uitgevoerd is met een zwart metalen midden poot. Deze tafel onderstellen bieden nog meer ruimte voor het plaatsen van eetkamer stoelen.