Skip to main content

Ovale eettafels

Op zoek naar een praktische en stijlvolle ovale eettafel voor je interieur? Ovale tafels bieden de perfecte aanvulling voor iedere woonruimte. Met hun unieke ovale vorm brengen ovale tafels een unieke uitstraling en geven deze eettafels een ruimtelijke gevoel in een kamer. Of je nu een kleine eetkamer hebt of een ruime woonkamer, een ovale tafel past moeiteloos in elke omgeving. Maar ovalen tafels bieden niet alleen praktische voordelen. Ze voegen ook stijl toe aan je interieur. Of je nu kiest voor een volledig houten ontwerp of een moderne ovale tafel variant, een ovale tafel is een tijdloze toevoeging aan je interieur.

ovale tafels kopen
ovale tafel zwart

Deens ovale tafels

Deens ovale tafels hebben een langwerpige vorm met vaak afgeronde hoeken, waardoor ze een unieke uitstraling hebben. In tegenstelling tot rechthoekige of vierkante tafels, bieden deens ovale tafels verschillende voordelen die ze tot een populaire keuze maken. Deens Ovale tafels hebben een natuurlijke vloeiende vorm, waardoor ze een zachte uitstraling hebben. Deze vorm maakt ze ook geschikt voor verschillende doeleinden, zoals eettafels, salontafels, vergadertafels en nog veel meer. Door de afgeronde hoeken is er ook meer ruimte om stoelen rond de tafel te plaatsen.

Voordelen van een ovale tafel

Een van de grootste voordelen van ovale tafels is hun vermogen om kleine ruimtes meer ruimte te geven. Door de gebogen vorm nemen ovale tafels minder ruimte in dan rechthoekige tafels. Dit maakt ze perfect voor appartementen, studio’s en andere compacte woningen. Ovale tafels creëren ook een gevoel van ruimte in kleine ruimtes. De vloeiende lijnen in het tafelblad en afgeronde hoeken zorgen voor een zachtere uitstraling, waardoor de kamer groter lijkt dan deze werkelijk is.

ovale tafel kopen
ovale tafel kiezen

Deens ovale tafel uitkiezen

Deens ovale tafels zijn de perfecte keuze voor moderne en ook landelijke woonkamer inrichtingen. Met hun unieke vorm voegen ze een vleugje elegantie en praktische toevoeging aan elke ruimte. Of je nu een kleine eetkamer hebt of een ruime woonkamer, een Deens ovale tafel past moeiteloos in elke setting. Ze bieden niet alleen praktische voordelen, maar voegen ook een mooi element toe aan je interieur.

De juiste afmeting kiezen voor mijn ovale tafel


Bij het kiezen van de afmetingen voor een ovale tafel is het belangrijk om rekening te houden met de juiste maat en verhouding. Zeker ten opzichte van de ruimte waar de tafel in komt te staan. Meet de beschikbare ruimte waar je de ovale tafel wilt plaatsen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor stoelen en om comfortabel rond de tafel te kunnen bewegen. Bepaal ook hoeveel stoelen je rond de ovale tafel wilt plaatsen. Houd rekening met de breedte van de stoelen om ervoor te zorgen dat ze goed passen in de eetkamer.

tafelblad ovaal vormig
ovaal tafels kopen