Skip to main content

Ovale eettafels

Op zoek naar een ovaal gevormd tafel ? Kom dan naar onze showroom of bestel eenvoudig online uw nieuwe ovale tafel. Een ovale tafel geeft veel voordelen. Zo wordt de ruimte als groter ervaren en en kunt u met meer personen aan tafel zitten dan bij een rechte tafel. Deze prachtige eettafels zijn te laten maken in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld ook aan de deens ovale tafels. Een variant op de klassieke vorm. 

ovale tafels kopen
ovale tafel zwart

Deens ovale tafels

Een deens ovaal tafelblad heeft vaak meer oppervlakte dan een ”gewone ovale tafel”. De uiteindes van het tafelblad zijn minder scherp gevormd dan bij een ovale tafel. Wanneer u wat meer ronding in de tafel wenst maar toch optimaal gebruik wilt maken van het oppervlakte is een deens ovale tafel zeker aan te raden. De vorm van een deens ovaal tafelblad wordt ook wel als een natuurlijke organische vorm beschouwd. Door deze toch niet natuurlijke vorm is het makkelijker om meerdere stoelen aan tafel te plaatsen.

Stel zelf uw ovale tafel samen in onze tafel creator

Stelf zelf uw ovale of deens ovale tafel samen in onze online tafel creator. Ontdek zelf de vele maatwerk mogelijkheden die wij te bieden hebben. Een ovale tafel geheel naar uw eigen wensen gefabriceerd. U bepaalt zelf het tafelblad, onderstel en de gewenste kleur afwerkingen. 

ovale tafel kiezen

Deens ovale tafel uitkiezen

Een Deens ovale eettafel past perfect in vrijwel iedere woon en interieur stijl. De deens ovale tafels bieden wij aan in combinatie met zowel stalen als houten tafelpoten. Deze frames worden lokaal gemaakt met hoogwaardige materialen. Wij maken tafels die staan voor kwaliteit en jarenlang tafel plezier. Plan nu uw bezoek in en kom langs in onze showroom met aangrenzende werkplaats in Eindhoven. 

Voordelen van een ovale tafel

Het grootste voordeel van een ovale tafels is uiteraard de vorm van het tafelblad. De ovale vorm geeft vaak meer ruimte in de woonkamer om met meer personen aan tafel te zitten. Door de vaak compactere vorm van deze ovaal gevormd tafels zijn ze perfect voor kleinere studio’s en appartementen. Uiteraard maken wij ook grote ovale tafels op maat. Bekijk alle mogelijkheden voor een ovale eetkamer tafel in onze showroom of online middels onze vernieuwde tafel ontwerper. 

ovale tafel kopen

De juiste afmeting kiezen voor mijn ovale tafel

De afmeting van een ovale tafel is bepalend voor de hoeveelheid stoelen die gebruikt worden aan tafel. Bij het kiezen van de afmetingen rekenen wij vaak 70 cm per zit oppervlakte. Dit is een ruime maat en niet afhankelijk van de breedte van de stoelen. U wilt immers comfortabel kunnen dineren aan uw nieuwe ovale tafel. En tafel die veel ruimte bied en niet te aanwezig is in de woonkamer. Graag helpen wij u bij het bepalen van de juiste afmetingen. 

tafelblad ovaal vormig
ovaal tafels kopen