Rubio Monocoat onderhoud

Rubio Monocoat Onderhoud

Wat is Rubio Monocoat?

Rubio Monocoat is een erg sterke 2 componenten behandeling op oliebasis geschikt voor vrijwel alle houtsoorten. Component A is de olie die zorgt voor de gekozen kleur, Component B is de accelerator die zorgt voor een gegarandeerde snelle uitharding. Deze combinatie zorgt voor een optimale bescherming van uw unieke boomstamtafel!

Waarom gebruiken wij Rubio Monocoat?

Rubio Monocoat is een van de best beschermende behandelingen die eenvoudig is te onderhouden. Bij eiken bieden wij een zeer gevarieerd aanbod van maar liefst 40 verschillende kleuren van Rubio Monocoat zodat u altijd een behandeling kunt kiezen die bij uw interieur past.

Hoe houd ik mijn boomstamtafel met Rubio Monocoat het langst mooi?

 • Het is belangrijk dat je NIET dagelijks uw tafel schoon maakt met water. Wij adviseren dit ongeveer 1 keer in de 2 a 4 weken te doen. Iedere keer dat u de boomstamtafel schoon maakt met water wordt de toplaag kwetsbaarder. Hierdoor wordt de boomstamtafel in loop van tijd kwetsbaarder voor vlekken.
 • Maak altijd gebruik van onderzetters, vooral bij het gebruik van hete voorwerpen. Wanneer een hete pan of iets dergelijks de oppervlakte raakt zullen er onherroepelijk brandplekken ontstaan.
 • Gebruik geen chemicaliën zoals chloor of terpentine. Ook agressieve schoonmaakmiddelen worden afgeraden. Deze kunnen flinke vlekken veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn.

Wat is geen probleem?

 • Droog schoonmaken is geen probleem, bijvoorbeeld met een microvezeldoek of swiffer.
 • Koffie, wijn, frisdrank en water vormen ook geen gevaar voor de tafel mits deze goed is onderhouden.

Wij adviseren bij het kiezen van een behandeling van Rubio Monocoat altijd gebruik te maken van het onderhoudspakket. Deze bevat alles om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw unieke boomstamtafel.  Met dit pakket kunt u de tafel preventief onderhouden zodat er geen vlekken of plekken ontstaan. Neem contact op met het Verda Living Onderhoud Team om uw onderhoudspakket te bestellen. Mocht u toch vlekken hebben gekregen kijk ook even naar onze speciale pagina Rubio Monocoat Vlekken.

Het onderhoudspakket

Rubio Monocoat heeft een volledig onderhoudspakket voor uw tafel. In het rubio onderhoudspakket zitten de Rubio Monocoat Refresh spray, de Rubio Monocoat 2C oil (uw originele kleur), een schuursponsje en een microvezel doek.

Rubio Monocoat Refresh spray

Om het kwetsbaarder worden van de Boomstamtafel tegen te gaan heeft Rubio Monocoat een Refresh Spray. Dit is een kleurloze spray die ervoor zorgt dat er een nieuwe beschermlaag op de boomstamtafel komt. De Refresh spray kan gebruikt worden bij iedere boom tafel maar brengt geen kleur terug. Als het oppervlak ruwer aan begint te voelen is te adviseren de refresh spray te gebruiken.

Gebruiksaanwijzing Refresh Spray

 1. Schuur het te behandelen oppervlak met het bijgeleverde schuursponsje en werk hierbij in de lengterichting van het hout, hiermee verwijdert u vet en vuil. Het schuren dient altijd voor iedere behandeling te gebeuren.
 2. Maak het oppervlak stofvrij met een droge doek, het oppervlak MOET stofvrij zijn.
 3. Spray de Refresh spray in het midden van de tafel en eventueel op een droge niet pluizende doek en breng het aan op het hout, zorg dat je niet te veel gebruikt zodat de tafel niet gaat plakken.
 4. Laat het product 2 tot 5 minuten in het hout trekken
 5. Boen de behandelde zone goed droog met een niet pluizende doek. Zorg dat je alles egaal uitwrijft zodat er geen olieresten blijven zitten. Dit is erg belangrijk, het zou kunnen dat er anders glimmende plekken of vlekken zichtbaar zijn achteraf.
 6. Na het compleet uitboenen van de tafel mag de tafel 6 uur niet belast worden.

Rubio Monocoat Plus Oil 2C-a

Rubio Monocoat Plus Oil 2C-a is het eerste component van de 2 componentenolie van Rubio. Als u het onderhoudspakket besteld is het ook erg belangrijk dat u de juiste kleur doorgeeft die wij de eerste keer ook hebben gebruikt. Vraag daarom altijd advies aan het Verda Living Onderhouds Team.  Deze olie wordt pas gebruikt wanneer er vlekken of beschadigingen zijn aan het blad.

Gebruiksaanwijzing Rubio Monocoat Plus oil

 1. Behandel de plek lokaal indien nodig met een vlekken spray.
 2. Schuur vervolgens de tafel lichtelijk op met de bijgevoegde schuurspons met de lengte richting mee van de nerven totdat de plek is verdwenen. Mocht het hiermee niet lukken neem eerst contact op met het Verda Living Onderhouds Team voordat je volgende stappen onderneemt.
 3. Wanner de vlekken of plekken zijn verdwenen dient u de ruimte stofvrij te maken, zorg dat dit goed gebeurt!
 4. Na het goed schudden van de olie brengt u deze aan op de geschuurde plek met een niet pluizige doek.
 5. Na ongeveer 3 minuten boen je de hele tafel goed droog. Zorg dat je nergens nog plekken olie ziet, die kunnen zorgen voor vlekken of glanzende plekken.
 6. Laat de tafel minimaal 6 uur drogen.