wandplank op maat

Wandplank op maat

Wil jij een echte eye-catcher bij jou in huis? Ga dan voor een van onze wandplanken op maat!

Waarom een wandplank op maat?

Een wandplank op maat is erg populair de laatste jaren. Een ruimte wordt al snel aangekleed met een mooie wandplank. Wandplanken hebben verschillende toepassingen. Zo kunnen de wandplanken blind opgehangen worden, met een onderstel hangen of aan beugels. Wandplanken op maat kunnen in iedere denkbare hout soort gemaakt worden. Jij kunt je eigen stuk hout kiezen en wij behandelen de meubelplank naar wens.

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1 Afmetingen

Bepaal voor welke afmetingen je graag een wandplank wil hebben. Het is mogelijk om wandplanken te maken tot wel 300 cm breed! Voor de diepte van de wandplank moet er wel rekening gehouden worden met de ophanging en de draagkracht van de muur. Als een wandplank te dik en te diep is kan hij namelijk te zwaar worden en gaan hangen.

Stap 2 kies je unieke wandplank

Wij geloven in het idee dat ieder stuk hout uniek is. Iedere boom heeft een ander leven gehad waardoor ieder patroon in het hout ook anders is. Wij vinden het daarom erg belangrijk dat je echt je eigen stuk hout uitkiest om jouw perfecte unieke wandplank op maat te realiseren. Dingen waar je op zou kunnen letten zijn houtsoort, het patroon, het aantal knoesten of lichte/donkere nerven.

Stap 3 behandeling en afwerking

Het voordeel bij een wandplank op maat is dat deze precies naar wens is af te stemmen, wat bij iedere houtsoort anders kan zijn. Op eiken zijn bijvoorbeeld andere afwerkingen mogelijk dan op suar hout of beukenhout. Wij adviseren vaak eiken omdat we daar de meeste opties in hebben betreft de afwerking. Eiken reageert voorspelbaar en daardoor kunnen we uw stuk hout in 40 verschillende kleuren behandelen. Zo is er altijd wel een kleur wat bij je interieur past. We hebben bij ons in de showroom in Best eiken kleurstalen waarop alle beschikbare kleuren te zien zijn voor jouw wandplank op maat. Mocht je in de showroom niet uit de kleur komen kunnen we ook altijd een aantal kleurstalen meegeven zodat je thuis even rustig kan kijken. Als onze showroom te ver rijden is kunnen we ook de kleuropties digitaal toesturen.

Stap 4 Levering en montage

Dit is ons favoriete moment! Jullie upgrade daadwerkelijk toevoegen in huis. We komen persoonlijk leveren op locatie. Zo weet u zeker dat alles goed gebeurt en wij gaan pas weg zodra u tevreden bent. Onze gebruikelijke levertijd voor wandplanken op maat is binnen 2 weken nadat de order compleet is.

Wil je graag een wanplank op maat bij jou in huis of ben je geïnspireerd en je een unieke vraag? Neem dan contact op met een van onze adviseurs! Je kan ons bereiken op het nummer +31619217938 of klik op de whatsapp button rechts onderin.