Populieren-hout

Populieren hout

Bij Verda Living bieden we een ruim assortiment houtsoorten aan, zo ook het populieren hout. Onze populieren bladen zijn van Europese afkomst. In de meeste gevallen zelfs uit omgeving Best in Brabant, dus echt van eigen bodem! Ook hebben de bladen al meerdere jaren liggen drogen, daardoor is de vochtigheid van de bladen op het ideale niveau voor ons om aan de slag te gaan met jouw droomtafel. 

We maken massieve, ambachtelijke populieren tafelbladen. De populieren boomstam tafelbladen worden uit één stuk massief hout gemaakt, daardoor blijven de karakteristieke eigenschappen van de boom behouden. Populier is een wat zachtere houtsoort, wat zo zijn voor-en nadelen heeft. Voor intensief gebruik aan een tafel waar dagelijks aan geleefd wordt, past een behandeling met een harde beschermlaag het beste. Zo blijft het blad mooi en toch goed beschermd. 

Een populieren tafelblad heeft een robuuste uitstraling. De meeste tafelbladen in dit soort hebben een dikte van 6 centimeter. Wij gaan op zoek naar het juiste blad en maken deze volgens jouw wens op maat.  

Populieren leent zich ook voor het maken van andere meubelstukken. Denk bijvoorbeeld aan badkamermeubels en wandplanken. Wil je bijvoorbeeld een wat grotere natuurlijke wandplank dan is populieren bijvoorbeeld ideaal, omdat het gewicht van het blad wat minder is dan van andere houtsoorten.

Naast populieren boomstamtafels bieden we ook andere houtsoorten aan. Het kan lastig zijn om te kiezen welk houtsoort bij jouw interieur past. Bekijk onze informatie over verschillende woonstijlen. Je kunt jezelf alvast een paar vragen stellen, zodat wij je kunnen helpen met het vinden van het juiste houtsoort. Denk bijvoorbeeld na over:

  • Welke kleur of houtsoort hebben mijn andere meubels?
  • Past een robuuste, grove of juist meer klassieke uitstraling bij mijn woonstijl?
  • Is mijn interieurstijl strak, modern, scandinavisch of juist meer landelijk?
  • Welke vorm past bij de rest van mijn interieur? Bijvoorbeeld rechthoekig, rond of juist ovaal?
  • Wil ik een uniek houtsoort? 
  • Ben ik op zoek naar een meer natuurlijke look of mogen knoesten zichtbaar zijn?