Beukenhout

Beukenhout

Beukenhouten eettafels worden uit een stuk hout gemaakt. Onze beuken bladen zijn van Europese afkomst. In de meeste gevallen zelfs uit omgeving Best in Brabant, dus echt van eigen bodem! Ook hebben de bladen al meerdere jaren liggen drogen, daardoor is de vochtigheid van de bladen op het ideale niveau voor ons om aan de slag te gaan met jouw droomtafel.

Dit houtsoort heeft als eigenschap erg wendbaar te zijn, hierdoor is het ook net wat gevoeliger voor werking door bijvoorbeeld een droge lucht. Om die reden maken wij aan de onderkant van het tafelblad groeven om de natuurlijke werking op te vangen en verstevigen we deze met stalen frames aan de onderkant.

Van nature heeft beukenhout onbehandeld een crème-witte kleur, echter kan de eettafel naar wens behandeld worden met een van onze hardwaxes of 2k behandelingen. Hierdoor krijgt het beukenhout een warme bruine uitstraling, met licht oranje tint. Maatwerk is mogelijk, dat wil zeggen dat je zelf de vorm en het formaat kunt bepalen. Specifieke wensen? Laat het ons weten. Neem gerust contact met ons op.

Naast beukenhouten boomstamtafels bieden we ook andere houtsoorten aan. Het kan lastig zijn om te kiezen welk houtsoort bij jouw interieur past. Bekijk onze informatie over verschillende woonstijlen en ontdek welke stijl bij jou past. Je kunt jezelf alvast een paar vragen stellen, zodat wij je kunnen helpen met het vinden van het juiste houtsoort. Denk bijvoorbeeld na over:

  • Welke kleur of houtsoort hebben mijn andere meubels?
  • Past een robuuste, grove of juist meer klassieke uitstraling bij mijn woonstijl?
  • Is mijn interieurstijl strak, modern, Scandinavisch of juist meer landelijk?
  • Welke vorm past bij de rest van mijn interieur? Bijvoorbeeld rechthoekig, rond of juist ovaal?
  • Wil ik een uniek houtsoort? 
  • Ben ik op zoek naar een meer natuurlijke look of mogen knoesten zichtbaar zijn?