Suarhout

Suar hout

Met een Suar boomstamtafel weet je zeker dat je echte eye-catcher in huis haalt. Deze houtsoort heeft een lichtere rand van spint met donker kernhout, dit zorgt voor een schitterend contrast. Precies door dit contrast krijgt iedere Suar boomstamtafel een unieke en authentieke uitstraling! 

Suar hout is afkomstig uit Indonesië, hier wordt het hout goed gedroogd zodat het nagenoeg niet werkt. Het bijzondere aan Suar hout is dat het blad van de Suar boomstamtafel uit één boomstamblad gemaakt wordt. Omdat Suar hout snel groeit, maar liefst 1,5 meter per jaar, is het geen beschermde houtsoort en voldoet het aan het ‘Indonesian Legal Wood’ certificaat. 

Een Suar boomstamtafel heeft bij ons doorgaans een dikte van 6, 8 en soms zelfs 10 cm dik. Ieder blad is uniek en daarom nodigen we je graag uit in onze showroom om de boomstambladen zelf te bekijken. Op zoek naar een specifieke Suar boomstamtafel? Wij denken graag met je met je mee en gaan samen op zoek naar het beste blad. Ieder formaat boomstamtafel is mogelijk! Daarnaast heb je de keuze uit verschillende behandelingen en kun je een eigen onderstel kiezen.

De Suar boomstamtafels worden ambachtelijk gemaakt in onze werkplaats. Zo schuren wij de tafels handmatig om het beste resultaat te krijgen. Bij ons kun je samen met de meubelmakers bepalen hoe wij de tafel gaan behandelen. Zo kunnen we de randen bijvoorbeeld mooi vlak schuren zonder strakke randen. Zo kun je zorgeloos tafelen, ook met kleine kinderen. 

Je kunt je Suar boomstamtafel ook combineren met een Suar salontafel, zo maak je jouw interieur uniek en helemaal compleet. Mocht je vragen hebben over Suar boomstamtafels, neem dan gerust contact met ons op.

Naast Suar houten boomstamtafels bieden we ook andere houtsoorten aan. Het kan lastig zijn om te kiezen welk houtsoort bij jouw interieur past. Bekijk onze informatie over verschillende woonstijlen en ontdek welke stijl bij jou past. Je kunt jezelf alvast een paar vragen stellen, zodat wij je kunnen helpen met het vinden van het juiste houtsoort. Denk bijvoorbeeld na over:

  • Welke kleur of houtsoort hebben mijn andere meubels?
  • Past een robuuste, grove of juist meer klassieke uitstraling bij mijn woonstijl?
  • Is mijn interieurstijl strak, modern, Scandinavisch of juist meer landelijk?
  • Welke vorm past bij de rest van mijn interieur? Bijvoorbeeld rechthoekig, rond of juist ovaal?
  • Wil ik een uniek houtsoort? 
  • Ben ik op zoek naar een meer natuurlijke look of mogen knoesten zichtbaar zijn?